Переможець МастерШеф поділився рецептом фантастичних котлет
- 26.09.2021, 19:55
- 2 433
Клопотенко поділився рецептом найсмачніших котлет, додавши особливий інгредієнт
Рецепт м'ясної страви і його покрокове приготування кулінар розмістив на своєму особистому сайті.
Інгредієнти для котлет:
- Куряче філе — 100 г
- Яйце — 1 шт.
- Цедра лимона — ½ ч. л.
- Ріпчаста цибуля — 1 шт.
- Мелений коріандр — 1 ч. л.
- Панірувальні сухарі — 5 ст. л.
- Сіль і перець за смаком
Для соусу:
- Томат — 1 шт.
- Яблуко — 1 шт.
- Часник — 1 зуб.
- Томатна паста — 1−2 ст. л.
- Вода — 50−70 мл
- Петрушка — 2−3 гілочки
- Сіль і перець за смаком
Приготування:
- Візьміть 500 г курячого філе, дрібно порубайте гострим ножем, перетворюючи його в рубаний фарш. Додайте за смаком сіль і перець, а також 1 ч. л. коріандру і ½ ч. л. цедри лимона.
- Візьміть одну цибулину і натріть на крупній тертці. Так котлети стануть ще соковитіше і більш насиченим за смаком. Тепер вбийте в фарш яйце і дуже добре його вимісіть.
- Сформуйте невеликі котлетки і запаніруйте в 5 ст. л. сухарів. Викладіть котлетки на деко, застелене пергаментом. Випікайте в духовці з температурою 180 градусів протягом 15−20 хвилин. Тут важливо не пересушити котлети, але і повністю їх пропекти, щоб в середині не було сирого рубаного фаршу.
- Поки печуться котлети, приготуйте томатно-яблучний соус. У сотейнику з'єднайте томат, нарізаний дрібним кубиком, з яблуком, попередньо натерши його прямо з шкіркою на крупній тертці. Додайте подрібнений зубчик часнику, 1−2 ст. л. томатної пасти, 50−70 мл води і дрібно порізані 2−3 гілочки петрушки. Додайте за смаком сіль і перець, тушкуйте 3 хвилини.
- Готовий соус перебийте блендером до стану пюре. Подавайте рубані котлети з томатно-яблучним соусом.
- Додайте в фарш трохи соєвого соусу або теріякі — все залежить від того, який результат ви очікуєте. Можна і зробити мікс з цих соусів, а довести смак сіллю, якщо потрібно.
- Копчена паприка і сушені томати додадуть котлетам «димку». Можна поекспериментувати зі смаком томатів і солодкого перцю.
- У котлети можна крім цибулі додати кілька зубчиків часнику. А щоб смак був не дуже часниковим, Клопотенко радить розібрати головку на зубчики, але не очищати, скласти в деко, скропити оливковою олією і запекти до готовності. Потім видавити, розім'яти виделкою і додати в фарш.
Читайте також: Як приготувати вівсяне печиво з арахісом