Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У Китаї чоловік помер через популярний газований напій

  • 26.09.2021, 19:15
  • 661

У Китаї чоловік помер за кілька годин після того, як випив пляшку Coca-Cola

За словами китайця, він випив 1,5 л Coca-Cola, щоб охолонути через спеку. Після цього у нього виник сильний біль та набряк живота. Медики вважають, що внаслідок такого швидкого споживання напою виникло смертельне накопичення газу, що виснажило печінку. Про це повідомляє «Дивогляд» із посиланням на Mail Online.

Лікарі обстежили 22-річного чоловіка та помітили підвищений пульс, низький кров'яний тиск, ішемію печінки і важке дихання. Завдяки комп'ютерній томографії у пацієнта виявили пневматоз — аномальну присутність газів, у стінці кишки та ворітної вени

Фахівці намагалися вивільнити газ з травної системи чоловіка, але аналіз крові, взятий через 12 годин, показав серйозне пошкодження печінки. Згодом пацієнту стало гірше, а вже через 18 годин після госпіталізації він помер. На думку біохіміка з Університетського коледжу Лондона професор Натана Девіса, летальний випадок навряд спровокований Coca-Cola. Він стверджує, що потрібно отримати більше даних про цей випадок.

Британський експерт сказав, що насправді смерть може бути обумовлена бактеріальною інфекцією — однією з причин внутрішнього накопичення газу, яка може утворювати газові кишені.

«Зазвичай такий стан виникає через те, що у вас є бактерії, які потрапили з нормального шлунково-кишкового тракту туди, де вони не повинні бути, в цьому випадку в слизовій оболонці тонкої кишки», — сказав Девіс.

Окрім цього, він стверджує, що переважно подібні напої навряд можуть призвести до подібних фатальних наслідків, бо якщо б так було насправді — існувало набагато більше інформації про подібні випадки.

«Декілька газованих безалкогольних напоїв на день — не має ніяких наслідків для здоров'я, крім кількості цукру, який ви споживаєте», — заявив він.

Читайте також: Відома причина смерті актора серіалу «Секс і місто»

Схожі новини