Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Розвідка: Росія виділить 900 мільярдів на утримання «ЛНР» і «ДНР»

  • 26.09.2021, 18:55
  • 618

РФ впродовж найближчих трьох років виділить на соціально-економічні потреби окупованого Донбасу понад 900 мільярдів рублів

Про це йдеться у затвердженій російським урядом «Програмі пришвидшеного соціально-економічного розвитку територій (у російський документації Донецьк та Луганськ називають територія 1 і територія 2 відповідно — ред.) на 2022−2024 роки». Документ є у розпорядженні журналістів проєкту Радіо Свобода «Донбас Реалії».

Згідно з внутрішніми російськими даними на окупованому Донбасі проживає близько 2,9 мільйона осіб. 38% з них — пенсіонери. Середня зарплата — 15 тисяч рублів, на 20 тисяч менше ніж у сусідній Ростовській області. У планах Кремля через три роки, у 2024-му, вивести рівень доходів в ОРДЛО до показників тієї ж Ростовської області 2019 року. Варто зазначити, що військова складова утримання угруповань «ДНР» і «ЛНР» фінансується окремо.

«Сценарні програми, які були ухвалені урядом Російської Федерації спрямовані на повну інтеграцію окупованого Донбасу в російську економіку. Нещодавно урядом Російської Федерації було проведено окреме засідання присвячене окупованим територіям і там було прийнято програму підтримки Т1 і Т2, як вони називають наші окуповані території. Після цього засідання уряду Назаров (Сергій Назаров — заступник міністра економічного розвитку РФ — ред.) приїхав у Ростов, провів нараду з представниками так званих „урядів“ Донецька і Луганська, довів керівні вказівки і уже ми бачимо реалізацію», — розповів представник одного з розвідувальних органів України.

Згідно з даними української розвідки управління соціально-економічним життям на окупованому Донбасі здійснюється через Міжвідомчу комісію з надання гуманітарної підтримки постраждалим територіям південно-східних районів Донецької та Луганської областей України, створену у грудні 2014 року. Фінансування відбувається через московський Благодійний фонд підтримки міжнародних гуманітарних проєктів. Керівник Міжвідомчої комісії і голова наглядової ради Благодійного фонду — заступник міністра економічного розвитку Р Ф Сергій Назаров. Окрім того низка співробітників цього фонду обіймають посади в керівництві угруповань «ДНР» і «ЛНР».

«Донбас Реалії» звернулися до Міністерства економічного розвитку РФ з питаннями щодо роботи згаданої Міжвідомчої комісії, але відповіді на момент публікації матеріалу не отримали.

Читайте також: Головнокомандувач ЗСУ прокоментував ситуацію з паливом на Донбасі

Схожі новини