Передплата 2024 «Добра кухня»

Депресію діагностує... iPhone

Компанія Apple працює над розширенням функцій своїх "айфонів"

За даними американського видання The Wall Street, смартфони iPhone хочуть «навчити» діагностувати певні психічні розлади їхніх власників, зокрема, депресію.

Як інформує WSJ, фахівці Apple намагаються з'ясувати, чи отримані дані щодо власника смартфону (щодо його пересувань, фізичної активності, якості сну, манери писання на клавіатурі смартфону тощо) дозволяють створити певні шаблони, з допомогою яких можна буде діагностувати наявність у власника телефону депресії.

Проєкт, над яким компанія Apple працює спільно з Каліфорнійським університетом у Лос-Анджелесі (США), досліджує людські страхи, депресії і стреси. Як пише WSJ, ці дослідження ще на ранній стадії, і далеко не факт, що Apple використає їх результати саме для того, аби збагатити «айфони» новими аналітичними функціями.

Водночас, за даними видання, фахівці компанії Apple начебто вже «у захопленні від можливостей, які надає це дослідження, і від того, що вони зможуть вчасно діагностувати депресію та інші психічні захворювання, випадки яких почастішали».

Читайте також: Продукцію Apple ввозили як сміття (відео)

Схожі новини