Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Головнокомандувач ЗСУ розповів про стан українського озброєння

  • 25.09.2021, 18:35
  • 668

Головнокомандувач Збройних сил України генерал-лейтенант Валерій Залужний розповів про те, що вже оновлено, і те, що вимагає оновлення

Головнокомандувач Збройних сил України генерал-лейтенант Валерій Залужний в інтерв’ю Радіо Свобода прокоментував стан українського озброєння.

Таким чином він відповів на питання щодо планів по модернізації радянського озброєння, яке наразі є в Збройних сил України.

«Це буде залежати від того, наскільки держава спроможна забезпечити наші потреби. Потреба в такому дійсно є. Дійсно є! Необхідно там і танки міняти, і вертольоти», — сказав він.

Як приклад, Залужний навів вертольоти Мі-8МСБ: «Від цього вертольоту з радянських часів залишився тільки хіба що один фюзеляж, все решта виробляється на території України».

«Так, на сьогодні ми не можемо на 100% забезпечити модернізацію тих самих танків, але 50% від них — це вже модернізовані. Знову ж таки від радянського танка там залишився тільки корпус», — також розповів командувач.

Він додав, що оновлення озброєння відбуватиметься у міру того, як у держави з’являтимуться на це кошти, але вже зараз «робота йде».

Читайте також: Російські літаки вторглися в зону навчань ЗСУ

Схожі новини