На сніданок - фрітата з кабачків
- 24.09.2021, 20:30
- 4 137
Фрітата — це традиційна італійська яєчня із різними начинками
Італійці готують фрітату і з картоплею, і з макаронними виробами, і з овочами.
Пропонуємо картоплю і спагеті відкласти до зими, а зараз скористатися сезонними дарами, а саме — кабачками.
Інгредієнти:
- 4 яйця
- 100 г пармезану
- 1 кабачок
- 1 цибулина
- 2 зубки часнику
- базилік
- олія
- чорний мелений перець
- сіль
Приготування:
- Кабачок вимити і нарізати тонкими кружальцями. Очищену цибулю і часник подрібнити. Пармезан натерти на дрібній тертці.
- У розігрітій олії злегка обсмажити цибулю, додати до неї кружальця кабачка з часником і смажити разом 5−7 хвилин.
- Яйця посолити, поперчити, збити до пишної однорідної маси, додати подрібнений базилік і половину норми пармезану, ввести обсмажені кабачки і акуратно перемішати.
- Готову масу вилити в змащену олією форму, притрусити зверху пармезаном, який залишився, і запікати близько 15 хвилин за 180 °C.
На замітку
- Кабачки вибирайте молоді, з ніжною шкіркою і насінням, тоді їх не потрібно чистити.
- Базилік можна замінити будь-якою улюбленою зеленню.
- Щоб надати фритаті особливий аромат, додайте в яєчну суміш італійські трави.
- Фритату можна й не запікати, а смажити під кришкою на повільному вогні.
Читайте також: Млинці з кабачків, які вдадуться усім