Передплата 2024 «Добре здоров’я»

На сніданок - фрітата з кабачків

  • 24.09.2021, 20:30
  • 4 137

Фрітата — це традиційна італійська яєчня із різними начинками

Італійці готують фрітату і з картоплею, і з макаронними виробами, і з овочами.

Пропонуємо картоплю і спагеті відкласти до зими, а зараз скористатися сезонними дарами, а саме — кабачками.

Інгредієнти:

  • 4 яйця
  • 100 г пармезану
  • 1 кабачок
  • 1 цибулина
  • 2 зубки часнику
  • базилік
  • олія
  • чорний мелений перець
  • сіль

Приготування:

  • Кабачок вимити і нарізати тонкими кружальцями. Очищену цибулю і часник подрібнити. Пармезан натерти на дрібній тертці.
  • У розігрітій олії злегка обсмажити цибулю, додати до неї кружальця кабачка з часником і смажити разом 5−7 хвилин.
  • Яйця посолити, поперчити, збити до пишної однорідної маси, додати подрібнений базилік і половину норми пармезану, ввести обсмажені кабачки і акуратно перемішати.
  • Готову масу вилити в змащену олією форму, притрусити зверху пармезаном, який залишився, і запікати близько 15 хвилин за 180 °C.

На замітку

  • Кабачки вибирайте молоді, з ніжною шкіркою і насінням, тоді їх не потрібно чистити.
  • Базилік можна замінити будь-якою улюбленою зеленню.
  • Щоб надати фритаті особливий аромат, додайте в яєчну суміш італійські трави.
  • Фритату можна й не запікати, а смажити під кришкою на повільному вогні.

Читайте також: Млинці з кабачків, які вдадуться усім

Схожі новини