Передплата 2024 ВЗ

У Львові відкрили скульптуру “Звуки міста”

Автори ідеї кажуть, що основні звуки Львова – процес приготування кави, бруківка, годинник на Ратуші, трамвай...

23 вересня, у Львові, в артпросторі Fest Respublic відкрили скульптурну композицію «Звуки міста», яку вже встигли охрестити у соцмережах покращеним аналогом пам’ятника Моцарту. Скульптура символізує звуки семи міст України, яку записали та трансформували в артоб'єкт за допомогою програм звукового дизайну та 3D-візуалізації. На відкритті побувала журналістка «ВЗ».

Фото Львівської ОДА
Фото Львівської ОДА

Унікальні скульптури на тему звуків розробили для Львова, Києва, Харкова, Дніпра, Одеси, Маріуполя та Криму. Над проєктом працювали більше сотні людей. Цей мистецький проєкт було ініційовано до 30-ї річниці Незалежності України.

Фото Львівської ОДА
Фото Львівської ОДА

Як розповіла під час відкриття одна з авторок проєкту «Звуки Міста» Олена Тимошенко, основні звуки Львова — це кава, бруківка, годинник на Ратуші, трамвай… «Львів — сучасне і креативне, дуже культурне і мистецьке місто, тому я сподіваюсь, що цю скульптуру тут полюблять і приходитимуть до неї, щоб послухати, як звучить Львів, — каже пані Олена. — Відкриваємо нашу п’яту з семи скульптуру проєкту „Звуки Міста“. Над проєктом працювала величезна команда — 117 людей. Ми зібрали звуки українських міст разом з їх мешканцями, які як ніхто знають, як звучать їх рідні міста».

Читайте також: «Гранатовий стиль життя»

Схожі новини