Передплата 2024 «Добре здоров’я»

"Дельта" вразить кожного невакцинованого, - джерело

  • 23.09.2021, 18:20
  • 614

Підступний «індійський» штам коронавірусу "наздожене"всіх, хто не зробив щеплення

Такий висновок зробили британські вчені.

Так званий «індійський» варіант коронавірусу або Дельта-штам буде «полювати» за всіма людьми на нашій планеті, які не вакцинувалися.

Інформація про це є в рекомендаціях вчених, спрямованих до британського уряду.

Владі роз’яснюють, що така природа цього більш заразного варіанту, і ймовірність того, що ним захворіє невакцинована людина, є практично стовідсотковою. Самі представники влади висловлюють здивування, що в суспільстві все ще залишилася хоч і невелика, але досить уперта частина населення, яка не хоче вакцинуватися.

Таких упертих людей виявляють і серед звичайних громадян, і серед знаменитостей, і військовослужбовців, і поліцейських, і навіть лікарів.

Однак багато зірок рівня сера Елтона Джона або тренера збірної Англії Гарета Саутгейта активно закликають співгромадян робити щеплення, якщо вони ще цього не зробили.

Статистика вакцинації на території Великобританії виглядає набагато більш оптимістично, ніж в Росії. Якщо в РФ повну вакцинацію двома дозами зробили менше 30% населення, то у Великобританії аж 81,6%. Однак йдеться про осіб, які старші 16 років.

Ну, а хоча б одну дозу вакцини на Туманному Альбіоні отримали вже майже 90% громадян старше 16, і зараз вакцинами досить активно охоплюють підлітків від 12 до 16 років.

Вакцинація дає свої плоди: рівень смертності на добу на території Великобританії в кілька разів нижчий, ніж в Росії (56 проти 789), хоча за офіційними даними набагато більше британців щодня заражаються коронавірусом, аніж росіян, пише The Daily Mail.

Читайте також: Третя доза вакцини підвищує рівень захисту у 10 разів, — учені

Схожі новини