Передплата 2024 «Добра кухня»

У Львові уже вакциновано 80% педагогів шкіл, - Довганик

З 24 вересня у школах будуть рейди, щоб перевірити паспорти вакцинації працівників

З четверга, 23 вересня, освітні заклади Львова продовжують працювати у звичному форматі. Про перехід на дистанційне навчання наразі не йдеться. Позитивна новина — кількість вакцинованих працівників освітньої сфери збільшилась на 10%. Значно збільшилась кількість шкіл, де вже 80% працівників є вакцинованими. А вже з 24 вересня спеціальні бригади розпочнуть перевірку освітніх закладів, щоб перевірити правдивість інформації про вакцинацію працівників. Про це повідомила у коментарі для «ВЗ» начальниця управління освіти Львівської міської ради Зоряна Довганик.

«Школи і садочки працюють „наживо“, діти прийшли до школи і до закладів дошкільної освіти, — каже чиновниця. — Не всі заклади мають вакцинацію понад 80%, власне йдеться не тільки про те, чи люди мають одне чи два щеплення. А йдеться про те, що може бути негативний ПЛР-тест, довідка про те, що людина перехворіла впродовж останнього пів року, або довідка про протипоказання до вакцинації. Загалом маємо вже 62% щеплених працівників — ситуація змінилася кардинально за вчорашній день: якщо ми мали 52%, то сьогодні вже є 62% вакцинованих працівників. У нас було 12 пунктів вакцинації і сьогодні ще 16 пунктів вакцинації працює, і працівники шкіл і садочків йдуть вакцинуватися».

За словами Зоряни Довганик, чимало вчителів шкіл бояться вакцини проти «ковіду», мовляв, наслухалися різних відгуків про ускладнення. З такими освітянами працюють фахівці-медики, які пояснюють, що немає підстав для хвилювання. Проте, чиновниця каже: якщо в когось з освітян є протипоказання щодо вакцинації, то цю процедуру ніхто не змусить зробити.

Читайте також: «Не вакцинувався і не буду»

Схожі новини