Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У США рекомендують вводити третю дозу Pfizer

  • 23.09.2021, 12:15
  • 536

Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США (FDA) схвалило третю дозу вакцини Pfizer і BioNTech COVID-19 для людей від 65 років , а також для деяких американців з групи високого ризику

Про це повідомляє міжнародне інформагентство Reuters.

Це рішення відкриває шлях до швидкого розгортання бустерних щеплень вже на цьому тижні для мільйонів людей, які отримали другу дозу вакцини не менше шести місяців тому.

Виконувачка обов’язків комісара FDA Джанет Вудкок пояснила, що зміна дозволу на екстрене використання вакцини дозволить використовувати бустери для таких груп, як медичні працівники, вчителі та персонал денного догляду, працівники продуктових магазинів і ті, хто перебуває в притулках для бездомних або в’язницях.

Pfizer попросила FDA розширити схвалення вакцини, включивши бустери для всіх людей у віці від 16 років і старше, і минулого тижня представила дані зовнішній групі радників FDA, яка, за її словами, продемонструвала зниження імунітету з плином часу.

Група проголосувала проти пропозиції про те, що бустери потрібні всім, але заявила, що докази показують, що вони корисні для людей похилого віку та людей з групи високого ризику.

Читайте також: Ще одна країна розпочне вакцинацію підлітків

Схожі новини