Передплата 2024 «Добра кухня»

Поблизу Львівщини зафіксували землетрус

  • 23.09.2021, 09:55
  • 787

На межі Тернопільської та Івано-Франківської областей стався відчутний землетрус

Вранці в четвер, 23 вересня, на межі Тернопільської та Івано-Франківської областей стався землетрус магнітудою 4,3 бала, повідомив Головний центр спеціального контролю.

«Сьогодні о 06:17:57 засобами Головного центру зареєстровано відчутний землетрус на території України. Попередні розрахунки: координати 48,93 пн.ш. 25,88 сх.д. Тернопільська область, магнітуда М=4.3, розрахункова інтенсивність 5 балів. За повідомленнями, землетрус відчувався людьми на відстані біля 100 км», — сказано в повідомленні.

За інформацією сайту VolcanoDiscovery, німецький науково -дослідний центр геологічних наук повідомив про землетрус магнітудою 4,3 в Україні поблизу Чорткова Тернопільської області. Центр землетрусу знаходився на глибині 57 кілометрів.

Зважаючи на попередні сейсмічні дані, землетрус не повинен був завдати значної шкоди, але, ймовірно, багато людей відчували його як легку вібрацію в районі епіцентру.

Слабке потрясіння могло відчуватися в Городенці Івано-Франківської області, розташованій за 18 км від епіцентру, у Бучачі Тернопільської області (за 26 км), Чорткові Тернопільської області (за 32 км), Борщові Тернопільської області (за 42 км), та Коломиї Івано-Франківської області (за 46 км).

Також землетрус, ймовірно, дуже слабко відчувався в Тернополі та Кам’янці-Подільському Хмельницької області.

Люди, які відчули землетрус, вже розповіли про свої відчуття на сайті VolcanoDiscovery.

«Страшно було, ми спали і розбудилися від «тряски», — розповіли мешканці Чорткова, які відчували слабкі вібрації впродовж 30 секунд.

«Прокинувся від того, що гудить і ліжко рухається. Дуже неприємні відчуття. Кіт теж зірвався з ліжка», — розповів житель Чорткова, який відчував помірні поштовхи впродовж 10−15 секунд.

«Відчуття ніби потяг завели і почало трясти стінами сек 3−5», — розповіли жителі Заліщиків Тернопільської області.

Читайте також: В Україні стався землетрус

Схожі новини