Передплата 2024 ВЗ

Денісова: у "виборах" до Держдуми на території РФ взяли участь понад 200 тисяч українців

  • 22.09.2021, 18:15
  • 382

Участь у "виборах" до Держдуми на території РФ взяли 230 тисяч українців

230 тисяч українців взяли участь у так званих «виборах» до Державної думи Російської Федерації на дільницях на її території. Ще 150 тисяч — голосували в «інфоцентрах» на окупованих частинах Донбасу.

Про це повідомила 22 вересня омбудсманка Людмила Денісова у своєму Telegram-каналі.

«Участь у так званих „виборах“ до Держдуми Р Ф взяли 230 тисяч громадян України, які мешкають на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях. Їх примусово було паспортизовано і вивезено для голосування на територію Росії. Ще 150 тисяч працівників бюджетної сфери та студентів, за обов’язкової реєстрації на порталі „Держпослуги“, голосували у 255 „інфоцентрах“ на Донеччині та у 141 — на Луганщині», — повідомила омбудсманка.

За її словами, на території тимчасово окупованого Криму незаконно працювало понад 1000 виборчих дільниць.

«Проведення виборів на тимчасово окупованих територіях України є грубим порушенням загальновизнаних принципів і норм міжнародного права, насамперед щодо поваги до суверенітету, територіальної цілісності та непорушності кордонів України… Закликаю міжнародну спільноту наслідувати український парламент — не визнавати вибори до Державної Думи Р Ф як такі, що порушують норми міжнародного права», — резюмувала Денісова.

Читайте також: У Раді заявили, що вибори до Держдуми Р Ф проведені незаконно

Схожі новини