Передплата 2024 «Добрий господар»

«Головний подарунок для жінки – букет квітів. А сумочка від Chanel – це вже додатково»

Флористка Леся Романюк здобула перемогу на Всеукраїнському конкурсі «Різдвяна феєрія-2021»

Фото з архіву Лесі Романюк
Фото з архіву Лесі Романюк

Львівська майстриня, власниця двох ательє флористики Леся Романюк перемогла у Всеукраїнському конкурсі флористів «Різдвяна феєрія-2021», який відбувся у Києві. Журі високо оцінило її квіткову композицію «Щедрик», де жінка відтворила тематику знаменитої колядки.

Фото з архіву Лесі Романюк
Фото з архіву Лесі Романюк

Серед робіт, які Леся Романюк представи­ла на конкурсі, — «Новорічне мереживо» та «Різдвяна вечеря при свічках». Перемога на конкурсі «Різдвяна феєрія-2021» стане для май­стрині «перепусткою» до німецького Франкфурта-на-Майні, де у лютому 2022 року відбудеться міжнародний конкурс флористів і виставка ком­позицій від найкращих майстрів світу.

Фото з архіву Лесі Романюк
Фото з архіву Лесі Романюк

Флористкою жінка працює уже понад десять років. Каже, це її найбільша дитяча мрія. Профе­сійну освіту здобула у 30-річному віці, у Міжна­родній школі флористичного дизайну.

У конкурсах флористів взяла участь вперше. За словами майстрині, конкурсна флористика від­різняється від тієї, яку демонструють у квіткових магазинах. «Це як висока мода, коли майстер де­монструє не лише вміння, а й оригінальність, ав­торську „фішку“, — розповіла Леся Романюк. — Тут важлива критика фахівців галузі, а не пересічних споживачів. Конкурсантів оцінювали за кількома критеріями. Це, зокрема, краса композиції, тех­нічна майстерність, гармонійність кольорів… Але найскладніше завдання — відобразити у букеті ключову ідею».

— Які ваші улюблені квіткові композиції, від яких кайфуєте?

— Для мене не має значення, чи роблю букет за 300 гривень, чи за 10 тисяч. Над усіма працюю ре­тельно, вкладаючи душу. Мої улюблені квіти — по­льові. Тому кайфую від домашньої флористики, де більше свободи й польоту для творчості. А ще мені до вподоби виготовляти квіткові композиції як декор на святкові столи — весілля чи іншу уро­чистість.

— Ваша кохана половинка часто тішить вас букетами?

— Подарунків завжди було вдосталь, і квітів від коханого чоловіка теж. Деякі жінки кажуть, нам бу­кетів не треба, нам щось цінне подавай… Моя по­рада для усіх жінок — приймайте у дар квіти! Голо­вний подарунок для жінки, як вияв поваги до неї — букет квітів. А сумочка від Chanel — це вже до­датково… Більшість чоловіків люблять дарувати саме квіти. Це приносить задоволення і тому, хто дарує, і тому, хто приймає.

Читайте також: Гладіолуси, заввишки 1.80!

Схожі новини