Передплата 2024 «Добра кухня»

Таліби хочуть виступити на Генасамблеї ООН

  • 22.09.2021, 10:35
  • 374

"Талібан" просить можливості виступити на Генасамблеї ООН

Представники радикального ісламістського угрупування «Талібан», яке захопило владу в Афганістані, просять в ООН надати їм можливість виступити на Генеральній асамблеї.

Як повідомив речник ООН Стефан Дюжаррік, представник талібів Амір Хан Муттакі, який назвався міністром закордонних справ Афганістану, звернувся до генсекретаря організації Антоніу Гутерреша з проханням взяти участь у в дебатах «на високому рівні», передає АР.

У листі він заявив, що колишнього президента Афганістану Ашрафа Гані «скинули» 15 серпня і що країни по всьому світу «більше не визнають його президентом». І тому, як заявляють таліби, постійний представник Афганістану, призначений усунутою владою більше не представляю країну в ООН.

Свої представником в ООН «Талібан» призначив Сухайла Шахіна, який представляв угрупування під час мирних переговорів у Катарі.

Як зазначили у відповідь на лист у Державному департаменті США, малоймовірно, що талібам дозволять виступити на цій сесії Генасамблеї, принаймні не під час тижня дебатів лідерів високого рівня.

Читайте також: Чому бразильського президента не пустили в ресторан Нью-Йорка?

Схожі новини