Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

«Вагнергейт»: розвідникам, які дали свідчення у справі загрожує небезпека, але охорону їм не дають

  • 21.09.2021, 17:30
  • 491

Колишньому начальнику ГУР Василю Бурбі та іншим розвідникам, які давали свідчення у справі "вагнерівців", загрожує небезпека

Як інформує Цензор. НЕТ із посиланням на пресслужбу партії «Голос», таку думку висловив народний депутат цієї партії Роман Костенко, який був присутній на засіданні відповідної ТСК.

Він наголошує, що перерву в засіданні оголосили саме на моменті, коли головний свідок Бурба почав говорити про те, що відбувалося в Офісі Президента.

«Почався допит Бурби. Він розповідав, як все було, але коли справа дійшла до того, що ж відбувалося в Офісі президента, була оголошена перерва на 10 хвилин. Вона триває досі. Потім Бурбу забрали, він пішов кудись з головою ТСК і більше його на засіданні не бачили», — розповів про перебіг засідання нардеп «Голосу».

На думку Костенка, після розголошення головою ТСК імен розвідників, які готували спецоперацію проти Росії, а також які мають унікальну інформацію щодо «вагнерівців», їм тепер загрожує небезпека.

«Я припускаю, що є загроза Бурбі і всім розвідникам, які до цього давали свідчення. Це — специфічний підрозділ (полковника Максима Шаповала, вбили в центрі Києва, скоєно замах на нинішнього голову ГУР Кирила Буданова і ще низка замахів, про які не можна зараз говорити, оскільки люди ще працюють). Тиждень тому ми запропонували, щоб дали охорону. Пройшов тиждень, прізвища названі, людей (а ми знаємо, як працює ФСБ РФ) можна знайти. З моєї точки зору, ТСК несе повну відповідальність за життя розвідників і їх родин, хоча поки вони змушені захищати себе самі», — застерігає нардеп.

Читайте також: На Бурбу у справі «вагнергейту» здійснюється тиск з боку влади

Схожі новини