Передплата 2024 «Добра кухня»

Дружиною прем'єра Норвегії буде пастор

Маріт Слагсвольд, дружину майбутнього прем’єр-міністра Норвегії Йонаса Гара Сторе (його Партія праці тиждень тому перемогла на парламентських виборах), висвятили на пасторку протестантської Церкви Норвегії (Den Norse kirke)

Маріт Слагсвольд і Йонас Гар Сторе одружені з 1988 року. У них троє синів. Фото nach-welt.com.
Маріт Слагсвольд і Йонас Гар Сторе одружені з 1988 року. У них троє синів. Фото nach-welt.com.

«Це особливий день для нашої родини, — заявив Сторе, який взяв участь в урочистій месі у соборі в Осло. — Я дуже гордий».

За інформацією норвезьких ЗМІ, раніше Маріт Слагсвольд працювала соціологом і психологом, а після богословських студій стала пастором. Храм, у якому служитиме дружина прем'єр-міністра, за кілька хвилин пішки від резиденції глави уряду, де незабаром поселиться подружжя. «У нас буде дуже мудра пасторка», — прокоментувала висвячення Маріт Слагсвольд єпископка Карі Вейтебер. Парафіянами протестантської Церкви Норвегії вважаються близько 70% норвежців.

На парламентських виборах Партія праці Йонаса Гара Сторе одержала 26,3% голосів виборців, що дозволило цій політсилі перемогти Консервативну партію (20,4%) прем'єрки Ерни Солберг, яка була при владі восьми років. До урядової коаліції з Партією праці мають увійти ще Партія «Центр» (13,6%) і Соціалістична партія «Ліві» (7,5%). Ці партії матимуть в однопалатному Стортингу більшість (89 зі 169 мандатів).

На думку політологів, ліві партії перемогли на виборах, бо обіцяли боротися зі «соціальною нерівністю». А правляча донедавна Консервативна партія асоціювалася у виборців із кризою, спричиненою пандемією коронавірусу, і зростанням безробіття.

Читайте також: Тато все-таки може бути мамою?..

Схожі новини