Передплата 2024 ВЗ

Порошенко - «слугам»: голосуйте за те, що потрібне людям, а не вам

  • 20.09.2021, 12:48
  • 445

Порядок денний Верховної Ради України має формуватися з питань, які хвилюють людей, а не з питань, які лобіюють «Слуги народу»

Про це під час погоджувальної ради заявив п’ятий президент, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко. Він закликав включити у порядок денний законопроєкт № 6006, ініційований «Європейською Солідарністю».

Як відомо, «Євросолідарність» пропонує за рахунок коштів МВФ виплатити у листопаді 13-ту пенсію, збільшити фінансування субсидій, погасити борги військовим, запланувати фінансування лікарів і підтримку громад.

«Стосовно порядку денного. Мені здається, що у „Слуг народу“ окремий порядок денний, а у народу і суспільства окремий. Є ваш порядок денний у вигляді „лотерейки“ Гетьманцева, „ігорки“ Арахамії. Ви намагаєтесь відвернути увагу суспільства. Що ви там пропонували — на латинку перейти? Державу „Україна“ перейменувати, новий герб намалювати? У той час, коли люди думають, де дрова купити. Яким чином їм субсидії покрити, тому що „рве“ сімейний бюджет. Я щойно повернувся з Черкас, позавчора був у Дніпрі. Сільські лікарі два місяці не отримують заробітну платню і не виїжджають на виклики», — наголошує Порошенко.

«В армії більше 1,5 млрд грн заборгованість грошового забезпечення, яку ви категорично відкидали, аж поки військові не почали це підтверджувати включно з омбудсменом», — говорить п’ятий президент.

«Ми вимагаємо, щоб були вирішені питання житлових субсидій громадянам — 20 млрд грн за рахунок коштів МВФ, які подарували Україні. 13-ої пенсії — 23 млрд грн. Повернення боргів військовим, повернення боргів медикам і захисту від ковіду. І питання децентралізації. Залиште громади в спокої. Припиніть їх грабувати», — наголошує Порошенко.

«Ще одна позиція — це питання комісії по „вагнерівцях“. Ви намагалися створити її з людей, які мають конфлікт інтересів, а сьогодні була брутальна спроба не допустити народних депутатів на парламентське засідання. Це по-вашому демократія?», — говорить Порошенко.

«Нам потрібно формувати порядок денний з питань, які хвилюють суспільство, а не з питань, які хвилюють тільки „слуг народу“. Ключове завдання для нашої країни — це відповідність Копенгагенським критеріям. А це — демократія, верховенство права, захист прав людини, захист ЗМІ. Ні про що з цього ви не піклуєтеся і в такий спосіб ви тягнете країну назад до Росії», — наголосив Петро Порошенко.

Читайте також: Порошенко презентував зміни до бюджету

Вас може зацікавити: Бюджет для лохів. Де насправді крадуть найбільше

Схожі новини