Передплата 2024 ВЗ

Помер відомий львівський енергетик

  • 19.09.2021, 11:30
  • 691

У п’ятницю, 17 вересня, у Львові у віці 83 роки помер відомий фахівець у сфері енергетики, ексголова правління та голова спостережної ради «Львівобленерго», президент асоціації «Паливно-енергетичний комплекс Львівщини», розробник проектів з відновлювальної енергетики Ярослав Шпак

Фото з відкритих джерел
Фото з відкритих джерел

Про смерть Ярослава Шпака повідомив його онук Маркіян Шпак.

Ярослав Шпак усе життя присвятив енергетиці. Брав участь у будівництві першої у Європі міждержавної електропередачі 750 кВ Вінниця (Україна)-Альбертірша (Угорщина). Понад 10 років був головним інженером та директором «Крименерго», де за його керівництва запрацювали Кримська сонячна станція та вітроустановки. Був одним із організаторів при будівництві Рівненської атомної електростанції.

До 2010 року був головою правління та головою спостережної ради ПАТ «Львівобленерго». В останні роки очолював асоціацію «Паливно-енергетичний комплекс Львівщини» та обіймав посаду заступника директора компанії родини Козицьких «Еко-Оптіма».

Основний акцент діяльності Ярослава Шпака — розробка проектів енергетичних об’єктів із застосуванням відновлюваних джерел енергії. Брав безпосередню участь в реалізації проектів вітроелектростанції «Старий Самбір 1», сонячних електростанцій біля Самбора та Новояворівська на Львівщині, сонячної електростанції «Старі Богородчани 1» на Івано-Франківщині.

Парастас за упокій Ярослава Шпака відбудеться у понеділок, 20 вересня, о 19:00 у каплиці на вул. Пекарській, 52 у Львові. Поховають відомого енергетика у вівторок на Сихівському цвинтарі Львова.

Читайте також: Помер митрополит УПЦ

Схожі новини