Передплата 2024 ВЗ

Молодь вивчає творчість Брехта

Відомі брехтознавці з Німеччини та України читають лекції на суспільно актуальну проблематику, що слугувала джерелом натхнення творчості Бертольда Брехта

У місті Лева цього тижня, окрім книжкового та економічного форуму, проходить іще один цікавий захід.

З 15 по 19 вересня Національний театр імені Марії Заньковецької спільно з німецьким партнером ГО «Центр міжнародного театрального інституту у Федеративній республіці Німеччина» та українськими партнерами Житомирським державним університетом імені Івана Франка Брехт Центром, Львівським національним університетом імені Івана Франка започаткували проєкт з актуалізації творчості німецького генія Бертольта Брехта для українського суспільства.

Фото пресслужби Театру імені Марії Заньковецької
Фото пресслужби Театру імені Марії Заньковецької

У межах проєкту відбувається Освітня програма — відомі брехтознавці з Німеччини та України читають лекції онлайн та офлайн на суспільно актуальну проблематику, що слугувала джерелом натхнення творчості Бертольда Брехта. Лекційна програма проєкту за підтримки посольства Німеччини в Україні «Творчість Брехта у сучасному культурному просторі» триває вже 2 дні та продовжується до 19 вересня. Слухачами лекцій є студентська молодь обох країн.

У межах програми «Брехт: людина в глобалізованому світі», що проходить за підтримки Українського культурного фонду у Національному театрі імені Марії Заньковецької, 18 та 25 вересня відбудеться вистава «Тригрошова опера» Б. Брехта, К. Вайля у режисурі Максима Голенка. А 19 вересня з 11.30 відбудеться подіумна дискусія про українську виставу «Тригрошова опера» режисера Максима Голенка за участі українських театрознавців, керівництва театру, а також відомих брехтознавців Андреа Загорські, Еліни Фінкель та Миколи Ліпісівіцького.

Читайте також: Попри грандіозність події, черг за книжками не було