Передплата 2024 ВЗ

Львівську районну адміністрацію хочуть прилаштувати у колишній шкірно-венерологічний диспансер (оновлено)

Якщо депутати облради погодять питання на сесії, установа платитиме за оренду гривню в рік

Львівську районну державну адміністрацію планують розмістити в будівлі колишнього стаціонару шкірно-венерологічного диспансеру, що по вул. Кордуби, 4-А. Таке рішення, у п’ятницю, 17 вересня, ухвалили комісія Львівської облради з питань комунального майна. На черзі — розгляд питання на президії обласної ради та голосування на сесії. Про це повідомила для «ВЗ» голова Львівської обласної ради Ірина Гримак.

За попередніми домовленостями, Львівська районна державна адміністрація платитиме за оренду приміщення одну гривню в рік. Площа приміщення диспансеру, який кілька років пустував — понад 900 метрів квадратних. Нагадаємо, цей диспансер обласна рада ліквідувала у межах програми оптимізації закладів охорони здоров’я.

«Чи готові обласні обранці голосувати за передачу приміщення на вул. Кордуби, 4-А районній адміністрації стане зрозуміло на президії, де будуть формувати порядок денний сесії, яка відбудеться 28 вересня, — наголошує Ірина Гримак. — Пропозицію Львівської ОДА щодо приміщення диспансеру позитивно розглянула профільна комісія обласної ради».

Нагадаємо, ще з початку цього року голова Львівської ОДА Максим Козицький лобіював розміщення новоствореної Львівської райдержадміністрації у приміщенні Національного банку України у Львові, на вул. Коперника, 4. Голова ЛОДА на початку березня офіційно звернувся до голови Нацбанку України Кирила Шевченка з проханням розглянути можливість передачі приміщень площею 1300 кв. метрів для потреб нової державної структури.

Там і місце козирне, і Нацбанк частково здає в оренду це приміщення різним державним органам — таким чином установа мінімізує витрати на утримання нерухомого майна, яке не використовується. Однак пропозиція очільника області наштовхнулося на фактичний категоричний спротив голови Нацбанку України Кирила Шевченка. У Нацбанку просто не відповідали на листи зі Львова, «тягнули кота за хвіст». До Нацбанку, крім голови ЛОДА, звертались також і нардеп від Львівщини Ростислав Тістик, і новопризначена голова Львівської РДА Христина Замула — з тим самим результатом.

Наприкінці квітня Максим Козицький звинуватив голову НБУ у непідтримці реформи децентралізації. Голова ЛОДА навіть написав обурений пост: «Фактично через мовчання очільника НБУ ускладнюється завершення процесів децентралізації, а також виконання вимог Кабінету міністрів України щодо реорганізації Львівської РДА та її розміщення в адміністративному центрі… Очільник НБУ навмисне затягує процес, бо чекає на „правильну“ структуру, щоб передати їй приміщення? І своєю позицією не підтримує реформи децентралізації? Реформи, яку вважають чи не найуспішнішою в Україні».

Та виглядає на те, що у Львівській РДА вже змирилися з ситуацією…

Як розповів виконувач обов`язків керівника управління майном спільної власності Львівської облради Тарас Зозуля, 14 вересня прийшов лист від голови Львівської РДА про те, щоб їм надали приміщення на вул. Кордуби, 4А. Про це повідомив ZAXID.NET. «Технічно вони вже собі розглядали, що це приміщення їм підходить», — сказав Тарас Зозуля. За словами очільника управління майном ЛОР, приміщення не є знищене і пристосоване до використання, усі мережі справні. Львівська РДА може його зайняти приблизно через місяць".

Марія Доротич, Юлія Ліщенко

Читайте також: Форум місцевого розвитку: нові виклики для спільної побудови інфраструктури, карпатського туризму та соціальних проєктів

Популярне за добу

Популярне за тиждень