Передплата 2024 «Добра кухня»

Справа проти Тарнавського: висновок суду

  • 17.09.2021, 09:35
  • 511

Суд закрив справу проти Тарнавського

Новозаводський районний суд Чернігова закрив справу проти керівника обласного осередку «Нацкорпусу» Олександра Тарнавського, якого судили за графіті з написами «Зеля х*йло».

Про це він повідомив в своєму Instagram-акаунті.

«Вітаю чернігівську поліцію з успішною операцією по запуску всеукраїнського флешмобу „Зеля х*йло“. Більше сотні написів на стінах Чернігова були оперативно замальовані комунальниками. Мало хто встиг помітити народну творчість, тому поліція вирішила надати трохи розголосу і відкрили на мене справу. Спочатку кримінальну по 296 (хуліганство, — ред.), потім адміністративну по 173 (дрібне хуліганство, — ред.)», — йдеться в повідомленні.

Тарнавський зазначив, що 16 вересня він виграв суд по адміністративній справі. Справу закрили у зв’язку з відсутністю складу адміністративного правопорушення. Раніше так само не знайшли складу злочину по 296 статті кримінального кодексу.

«Поліцейський, що склав на мене протокол, дав покази в суді. Під присягою він засвідчив, що підставою відкриття справи було розпорядження керівництва. Ну що ж — тепер буду притягати до відповідальності всіх причетних.

Окремо відзначу пресслужбу чернігівської поліції. Вже через півгодини після мого «затримання» в центрі міста, вони виклали пафосне відео з заголовком «Поліцейські Чернігова притягнули до відповідальності чоловіка за хуліганські дії». Притягнули? Ну що ж, удару по моїй репутації вони завдали. Тепер побачимо як самі тримають удар", — додав він.

Читайте також: «Чубай. Говорити знову»: у чому цінність документального фільму

Схожі новини