Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Суд зобов'язав Офіс генпрокурора порушити справу щодо бездіяльності ДБР у справі "вагнергейту"

  • 16.09.2021, 17:01
  • 533

Представників Офісу генпрокурора на засіданні не було

Фото з сайту Главком
Фото з сайту Главком

Печерський суд зобов'язав Офіс генерального внести відомості до ЄРДР та відкрити провадження щодо бездіяльності ДБР у справі розслідування вагнерґейту. Скаржилися на бездіяльність правоохоронців активісти Руху опору капітуляції.

«16 вересня Печерський районний суд розглянув нашу скаргу на бездіяльність Офісу генерального прокурора у справі вагнерґейту, адже Офіс генпрокурора відмовлявся відкрити провадження щодо бездіяльності Державного бюро розслідування. Сьогодні суддя Волкова зобов'язала Офіс генпрокурора надати заявникам Андрієві Тетеруку, Ігорю Лапіну та Юрію Гудименку витяг з Єдиного державного реєстру досудових розслідувань про реєстрацію їхньої заяви і відкрити кримінальне провадження», — йдеться у повідомленні.

Так, судове засідання мало розпочатися, у четвер, 16 вересня, о 10 ранку, але через те, що суддя затрималася на іншому судовому засіданні, справа почалася слухатися із тригодинним запізненням. Представників Генерального прокурору у залі суду не було, хоча були проінформовані про судове засідання.

Як відомо, 3 вересня заявники подали в Офіс генпрокурора заяву про злочин Державного бюро розслідувань, яке ігнорує ухвалу Шевченківського районного суду, яка зобов'язує почати розслідування за фактом державної зради — зриву представниками влади затримання «вагнерівців». Але у генпрокуратурі не відреагували на заяву. Відтак активісти поскаржилися на бездіяльність органу, яким керує Ірина Венедіктова, до Печерського районного суду.

Читайте також: «Слуги» налякалися Бурби і не зібралися на засідання власної однопартійної ТСК

Схожі новини