Передплата 2024 ВЗ

Дуда підтримав вступ України в ЄС

  • 16.09.2021, 15:15
  • 490

Президент Польщі Анджей Дуда заявив, що Європейський Союз повинен бути розширений країнами, які прагнуть до нього приєднатися, зокрема України, Молдови та інших

Заяву Дуди на неформальній зустрічі президентів парламентських і напівпрезидентських держав-членів ЄС наводить пресслужба польського президента.

«Ми не викличемо довіри, якщо нашим партнерам, які роблять зусилля з модернізації і хочуть приєднатися до нашої спільноти, не буде надана така можливість. Тому я говорю про розширення. Ми — Європа, континент, а не клуб для обраних», — зазначив він.

За словами президента Польщі, ЄС повинен бути відкритим для інших європейських країн, які вже проводять євроінтеграційні реформи. Серед цих країн він вказав Україну та Молдову.

«Нещодавно я був у Молдові з нагоди 30-річчя незалежності. Я бачив молодих людей, які з ентузіазмом ставляться до зміни своєї країни. Всі ми бачили Україну у 2014 році, де молоді патріоти і демократи гинули на барикадах за те, щоб їхня країна мала шанс одного разу увійти в європейське співтовариство. Отже, якщо ми хочемо, щоб Союз був справді Європейським Союзом, ми повинні продовжувати політику розширення», — підкреслив Дуда.

Читайте також: Шлях України до ЄС і НАТО — це як шлях самурая. Головне процес, а не результат

Схожі новини