Передплата 2024 «Добра кухня»

МОЗ анонсувало “раптові перевірки” в школах

  • 16.09.2021, 11:45
  • 497

Міністерство охорони здоров’я започаткує візити до навчальних закладів України для раптового обстеження працівників на предмет наявності золотистого стафілококу. Таке рішення ухвалили після перевірки масового отруєння у школі Хмельницького

За інформацією МОЗ, розслідування, яке провели фахівці Хмельницького обласного центру контролю та профілактики хворіб МОЗ України, довело, що спалах стався внаслідок обсіменіння золотистим стафілококом сировини та готових страв від працівників харчоблоку закладу.

Щоб надалі уникнути подібних спалахів у навчальних закладах та захистити наших дітей від отруєнь Міністерство охорони здоров’я ініціюватиме проведення вибіркових раптових перевірок для забору біоматеріалу для дослідження на предмет наявності золотистого стафілококу силами спеціалізованих протиепідемічних бригад.

Бригади будуть працювати по всій країні.

«Міністерство охорони здоров’я додатково відпрацьовує механізми посилення контролю за якістю проведення медичних оглядів у закладах охорони здоров’я та лабораторіях. Нам важливо, щоб харчування в освітніх закладах було безпечним та здоровим», — додав очільник МОЗ.

Читайте також: Майже 100 дітей отруїлися в школі

Схожі новини