Передплата 2024 ВЗ

Моргенштерна внесли до «чорного списку» під новим прізвищем

  • 15.09.2021, 19:15
  • 529

Алішер Валєєв взяв за нове прізвище свій сценічний псевдонім

Міністерство культури та інформаційної політики України за поданням Служби безпеки України повторно внесло російського співака Моргенштерна до переліку осіб, які становлять загрозу національній безпеці.

Як повідомила в середу, 15 вересня, агенція «Інтерфакс-Україна», згідно з оновленнями переліку осіб, які становлять загрозу національній безпеці України, до списку ввійшов російський артист Алішер Моргенштерн. Він був у цьому списку і раніше, однак під іменем і прізвищем Алішер Валєєв.

Проте згодом російський репер змінив своє прізвище у паспорті з Валєєва на Моргенштерн, що дозволяло йому в’їжджати в Україну, оскільки Алішера Моргенштерна у списку не було.

Наразі в переліку осіб, які становлять загрозу національній безпеці України, перебувають 205 осіб. СБУ раніше пояснювала, що потрапляння до цього списку автоматично означає для його фігурантів заборону на в’їзд в Україну.

СБУ раніше повідомляла, що забороняє Моргенштерну в’їзд в Україну через присутність у його піснях культу насильства і вживання наркотиків.

Зазначимо, що цьогоріч Моргенштерн запланував концерти в кількох українських містах.

Читайте також: СБУ: Моргенштерн не виступатиме в Україні