Передплата 2024 «Добра кухня»

У басейнах Львова безпечно купатися?

У всіх басейнах Львова провели перевірку якості води — за 11-ма показниками

Як повідомила «ВЗ» керуюча справами виконкому Львівської міської ради Наталія Алєксєєва, суттєвих відхилень від норм не виявлено, тож у басейнах радять плавати.

«Суттєвих відхилень від норм виявлено не було, а відтак вода є безпечною для відвідувачів басейнів, — наголосила Наталія Алєксєєва. — Основні перевищення стосуються хлоридів. Є припущення, що басейни таким чином страхуються, щоб не мати якось питань по бактеріях. Однак це незначні перевищення — в 1,2 раза, вони не є шкідливими. Басейн СКА додатково замовив санітарно-мікробіологічне дослідження, яке було проведено незалежним лабораторним центром. За результатами — жодних перевищень показників теж не виявлено».

Фото з відкритих джерел
Фото з відкритих джерел

Львів’янин Андрій Хомик, який уже два роки відвідує басейн у приватному фітнес-центрі каже, що питань до води немає, бо кожних дві години лабораторія центру здає воду на аналізи і відвідувачі не скаржаться.

«У відвідувачів є чималі претензії до підлоги у залі, де є басейн, — сказав пан Андрій у коментарі для „ВЗ“. — Там буває брудно, прибиральниці працюють рідко. Якщо раніше вони частіше ходили зі швабрами і все ретельно мили, чистили, як годиться, то тепер побачити сервіс — рідкість. Ми вже зверталися на рецепцію, писали скарги. Нас годують обіцянками, мовляв, вирішимо проблему. За кулісами фітнес-центру подейкують, що вся проблема — у зарплаті прибиральниць. За мізерну плату мало хто погоджується кожну годину мити підлогу біля басейну. Про санітарію в роздягальні краще помовчу».

Читайте також: Поїсти та поспати: мешканець Львівщини незаконно проникав у чужі домівки

Схожі новини