Передплата 2024 «Добра кухня»

Понад 10% хворих на коронавірус - діти, - медики

  • 15.09.2021, 18:30
  • 504

Кожен десятий хворий на коронавірус в Україні – неповнолітній

З початку вересня в Україні суттєво зросла частка виявлення коронавірусної інфекції у дітей. Уперше з початку пандемії вона перевищила 10% від кількості хворих, про що ідеться у повідомленні Національної академії наук України.

Окрім того, кажуть в НАНУ, високою лишається і частка дітей серед госпіталізованих хворих, хоча із початку вересня цей показник не зріс.

«На тлі початку навчального року різко зросла захворюваність серед дітей, частка яких у випадках хвороби вперше за весь час статистики перевищила 10% (за попередніми даними). Той факт, що захворюваність різко зросла одночасно з початком навчального року та зростанням захворюваності серед дітей, свідчить на користь гіпотези про суттєвий вплив відкритих шкіл на епідемічний процес в українських умовах», — ідеться в повідомленні НАН України.

Загалом же, кількість випадків хвороби за тиждень зросла на 45%, хоча тижнем раніше зростання було лише на 25%, а перед тим зростання ніколи — з початку нової хвилі — не перевищувало 31% за тиждень. Крім того, такі темпи зростання повторюють максимуми темпів зростання, досягнуті під час минулої хвилі.

Читайте також: Pfizer випускатиме вакцину для дітей

Схожі новини