Передплата 2024 «Добра кухня»

Учені хочуть «воскресити» мамонта: як це можливо

  • 15.09.2021, 08:55
  • 521

Група вчених збирається “оживити” вимерлий вид мамонта і вивести гібрид мамонта і слона в лабораторії. Науковці вже отримали чималі кошти для реалізації задуму

Компанія Colossal, метою якої є відродження волохатого мамута, змогла зібрати на свій проєкт 15 мільйонів доларів, пишуть ЗМІ.

Відомо, що група вчених під керівництвом Джорджа Черча, професора генетики з Гарвардської медичної школи, розпочне відтворювати ембріони, які мають ДНК мамонта та схрестить їх з ДНК азійських слонів, які занесені до Червоної книги.

Аби «повернути до життя» ДНК древнього гіганта, вчені збираються здійснити порівняння їх геномів з геномами слонів, які зараз живуть на планеті.

Ці ембріони вчені планують перенести до сурогатної матері-слона або до штучної утроби матері. Результати роботи автори збираються представити вже за шість років.

«Наша мета — створити морозовитривалого слона, який буде мати вигляд і поводитиметься як мамонт. Не тому, що ми намагаємось когось обдурити, а хочемо створити щось таке, що зможе функціонувати, як мамонт», — розповів Джордж Черч.

Відтак, у лабораторії може з’явитися новий вид — слон, стійкий до холоду, який буде виглядати і поводитися, як мамонт. Автори описали цю істоту як морозостійкого слона із звичками мамонта.

Фахівці відзначили, що повернення вимерлих видів здатне оздоровити екосистему Землі та уповільнити глобальне потепління.

Читайте також: Є перший зразок ґрунту з Червоної планети!

Схожі новини