Передплата 2024 «Добра кухня»

«Слуги» налякалися Бурби і не зібралися на засідання власної однопартійної ТСК

  • 14.09.2021, 20:44
  • 553

Ексначальник ГУР Міноборони Бурба: Засідання ТСК у справі "вагнерівців" у вівторок не відбулося

Колишній начальник головного управління розвідки Міністерства оборони Василь Бурба заявив, що засідання тимчасової слідчої комісії (ТСК) Верховної Ради з питань розслідування можливих протиправних дій представників органів держвлади та інших осіб проти суверенітету України у вівторок, 14 вересня, не відбулося у зв'язку з відсутністю кворуму.

Про це інформує Інтерфакс.

«Я прибув на засідання на запрошення Безуглої (керівника ТСК Мар'яни Безуглої — ред.), одночасно отримав інформацію, що сьогодні засідання не буде в зв'язку з тим, що відсутній кворум. Мало того, отримав додаткове запрошення на понеділок… засідання сьогодні не відбулося, я спілкувався з нею (Безуглою — ред.)… сьогодні о п'ятій вечора я прибув з-за кордону, і о пів на сьому я прибув (на засідання ТСК — ред.)», — сказав Бурба в коментарі журналістам.

На питання, з якою метою він був за кордоном, Бурба сказав, що возив дитину на лікування.

При цьому на уточнюючі питання щодо безпосередньо справи «вагнерівців» він відповідати не став, пояснивши це тим, що всі відповіді може надати лише ТСК.

«У понеділок я відповідаю на всі питання (членів ТСК), після цього, можливо, поспілкуюся з вами (журналістами — ред.)», — сказав Бурба.

Разом із тим на питання чи варто заслухати на ТСК президента України і главу Офісу президента, він сказав, що «якщо є розбіжності, то, звичайно, варто».

Як повідомлялося, Бурба прибув на засідання ТСК, щоб надати інформацію у справі організації спеціального заходу щодо затримання 33-х бойовиків ПВК «Вагнер».

Наступне засідання ТСК призначено на понеділок, 20 вересня.

Читайте також: «Вагнергейт»: опозиція вимагає допитати всіх учасників наради у Зеленського

Схожі новини