Передплата 2024 «Добрий господар»

В Україні почали видавати внутрішні COVID-сертифікати: деталі

  • 14.09.2021, 18:35
  • 517

Сертифікати можна отримати після першого щеплення проти коронавірусу

Про це повідомили у пресслужбі МОЗ.

Раніше у понеділок в уряді анонсували, що до постанови щодо карантину внесуть зміни, що надають пільги вакцинованим проти коронавірусу або тим, хто має негативний ПЛР-тест. 13 вересня Кабінет Міністрів ухвалив відповідні зміни. Постанова набере чинності за 7 днів з моменту публікації.

Зміни передбачають появу внутрішніх COVID-сертифікатів, що міститимуть інформацію про вакцинацію, негативний результат тестування (діє 72 години) або одужання від COVID-19.

Сертифікати є двох видів:

  • «жовтий»;
  • «зелений».

Як отримати внутрішній COVID-сертифікат?

Обидва сертифікати можна отримати через сервіс «Дія». За потреби їх можна буде роздрукувати. Кольоровий папір для цього використовувати не потрібно. Важливо, аби на роздрукованому сертифікаті було чітко видно QR-код.

«Жовтий сертифікат» внутрішній COVID-сертифікат можна отримати вже після першого щеплення дводозною вакциною проти COVID-19. Він допоможе уникнути карантинних обмежень «жовтого» рівня. Термін дії — 120 днів.

«Зелений сертифікат» можна отримати після повної імунізації дводозною вакциною або за 14 днів після щеплення однодозною. З його допомогою можна уникнути деяких обмежень «червоного» рівня. Заявлений термін дії — 365 днів (щоправда, у коментарях під дописом МОЗ користувачі масово скаржаться, що отримали сертифікат тільки на шість місяців).

Читайте також: Чи працюватиме громадський транспорт під час карантину?

Схожі новини