Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

«Вагнергейт»: опозиція вимагає допитати всіх учасників наради у Зеленського

  • 14.09.2021, 16:44
  • 464

У межах розслідування «вагнергейту» мають бути допитані усі учасники наради в кабінеті президента Володимира Зеленського включно з ним самим

Про це журналістам заявив співголова фракції «Європейська Солідарність» Артур Герасимов. Він також звернувся до представників правоохоронних органів із закликом не погоджуватися на будь-які пропозиції або вказівки щодо знищення доказів у справі ПВК Вагнера.

«Події останніх днів розставляють крапки над „і“ у справі розслідування того, як і ким була злита блискуча операція українських спецслужб по затриманню „вагнерівців“. В цій країні уже всі знають, що спецоперація була. Спецоперація українських спецслужб в рамках кримінального провадження по затриманню злочинців з ПВК „Вагнер“, які вбивали наших десантників, які вбивали невинних жертв МН17, які вбивали українських воїнів», — зазначив Герасимов.

«На мою думку, події останніх днів розвіють сумніви в тому, що операція була зупинена, а фактично злита і провалена після сумнозвісного засідання чи наради у Зеленського», — констатує Артур Герасимов.

«Риторичне запитання, хто та одна людина, яка могли після цієї наради віддати такий наказ. Саме тому ми вимагаємо допитати в рамках Тимчасової слідчої комісії всіх учасників цієї сумнозвісної наради у Зеленського», — наголосив співголова фракції «Європейська Солідарність».

«Ми вимагаємо запитати у керівника Служби безпеки України Баканова, чому за 13 місяців не було жодної слідчої дії для розслідування цього злочину. Але це — не завдання для цієї псевдо-ТСК, яка зараз почала своє засідання. Чи хтось вірить, що „Слуги народу“ будуть розслідувати злочини свого керівництва?», — зауважує Герасимов.

Він вкотре закликав створити реальну ТСК, в предмет відання якої буде чітко записане питання розслідування зливу операції по «вагнерівцям». До складу цієї ТСК мають увійти представники всіх фракцій та депутатських груп, окрім «п'ятої колони», — переконаний Герасимов.

«Я б хотів звернутися до працівників правоохоронних органів, СБУ, ДБР, Управління розвідки та інших. Якщо до вас зверталися, звертаються чи будуть звертатися певні державні чиновники з вимогою чи проханням знищити чи переписати документи відносно цієї справи — не робіть цього. Це кримінальна відповідальність. Не покривайте злочинців, які здали цю блискучу операцію українських спецслужб», — резюмує Артур Герасимов.

Читайте також: «Вагнергейт»: як Безугла фактично визнала брехню Зеленського і Єрмака

Схожі новини