Передплата 2024 «Добрий господар»

Як почнеться запровадження накопичувальної пенсії

  • 14.09.2021, 14:15
  • 594

Прем’єр-міністр повідомив, що запровадження накопичувальних пенсій почнеться за рахунок держави

Про це йшлося сьогодні на пресконференції, передає сайт Букви.

За словами Шмигаля, відсутність в Україні накопичувальної пенсійної системи — це злочин.

«Протягом попередніх 30 років через бездіяльність влади Україна не отримала накопичувального рівня пенсійного забезпечення. Власне, це одна з причин, чому сьогодні пенсія в Україні така, яка є, а не удвічі вища. Для того, щоб через 10−15 років українці могли мати достойну пенсію, сьогодні потрібно почати роботу із запровадження в Україні другого рівня пенсійної системи», — зазначив він.

Водночас прем’єр наголосив, що це складне питання, яке викликає багато дискусій, оскільки не всі країни змогли вдало її запровадити, були помилки.

«Але у нас є ідеї, ми дискутуємо. Тобто початок запровадження другого рівня буде за рахунок держави відбуватися, щоб люди звикли, зрозуміли і відчули довіру до цього рівня пенсійної системи», — сказав він.

Шмигаль також додав, що важливо, аби люди відчули довіру до накопичувального рівня та пенсійної системи загалом. У подальшому, за його словами, в Україні має розвиватись також третій рівень пенсійної системи — добровільні внески, які частково вже реалізуються.

«У нас вже є декілька накопичених мільярдів гривень у приватних пенсійних фондах. Це дуже важливо, адже запровадження накопичувальної пенсії вирішує дві речі: забезпечення достойної пенсії та великий інвестиційний ресурс. За 15 років державні й недержавні пенсійні фонди накопичують від 40 до 50 мільярдів доларів», — резюмував він.

Читайте також: $ 750 млн від МВФ: коли очікувати новий транш?

Схожі новини