Передплата 2024 «Добра кухня»

Український спортсмен пояснив свою заяву про зміну громадянства

  • 14.09.2021, 14:15
  • 615

Гімнаст Олег Верняєв прокоментував реакцію на погрози змінити громадянство

Олімпійський чемпіон, гімнаст Олег Верняєв заявив, що журналісти перекрутили його слова про те, що він пригрозив змінити спортивне громадянство, пише ВВС.

«Як завжди, з моїх слів донесли не всю інформацію яку я казав, тому зараз в декількох реченнях висловлю свою думку. По-перше, я народився в Україні, в моєму рідному місті Донецьк і на Олімпійських Іграх в Ріо 2016 року, я підіймав стяг своєї країни. Я не збираюсь шантажувати когось своїм переходом до іншої держави і навіть не думав над цим, тим паче, з моєю ситуацією з відстороненням», — підкреслив спортсмен.

Він зазначив, що лише висвітлював події в збірній, але його слова «виставили з ганебної сторони». Верняєв також поскаржився, що журналісти не передали його слів про те, як за підтримки президента та міністерства розвивається спорт — було придбано спеціальний дорогий килим, як на Олімпіаді, а також будується новий зал для спортивної гімнастики на базі у «Конча-Заспі».

«Я надіюсь, що моя ситуація з дискваліфікацією вирішиться і я зможу повернутись у тренувальний зал і плечем до плечу з нашим тренерським штабом та молодими, перспективним хлопцями у збірній — підготуватись до Олімпійських Ігор у Парижі 2024, повернувши ті традиції в спортивній гімнастиці, коли ми жодного разу не повертатись з Олімпійських Ігор без медалей», — заявив Верняєв.

Читайте також: Найтитулованішим спортсменом Паралімпіади став українець