Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

$750 млн від МВФ: коли очікувати новий транш?

  • 14.09.2021, 13:15
  • 420

Денис Шмигаль назвав терміни надходження нового траншу МВФ

Черговий транш Міжнародного валютного фонду повинен надійти до України в кінці листопада або початку грудня. Українська сторона виконала всі умови. Про це заявив на пресконференції прем'єр-міністр Денис Шмигаль, повідомляє Главком.

«Ми виконали всі умови, всі бенчмарки, які були прописані в меморандумі з МВФ. Тому ми очікуємо позитивного завершення місії. І чекаємо, що орієнтовно в кінці листопада — на початку грудня буде можливий транш МВФ. Після місії проходить п’ять — сім тижнів підготовки і засідання ради МВФ, і відразу після цього йде транш», — зазначив прем’єр.

Він уточнив, що Київ не розраховує на те, що результати роботи місії МВФ будуть неуспішними для України, оскільки виконані всі бенчмаркові показники. Транш повинен бути в розмірі $ 750 млн. Минулого тижня повідомлялося, що місія МВФ невдовзі розпочне роботу в Україні.

Як відомо, МВФ у червні 2020 року затвердив для Києва програму stand by загальним обсягом близько $ 5 млрд, одразу виділивши перший транш фінансування в обсязі $ 2,1 млрд. Було заплановано чотири перегляди виконання умов Програми для виділення інших чотирьох траншів. Однак обумовлений графік був порушений, а фінансування призупинено через невиконання Україною низки зобов’язань.

Нагадаємо, раніше Міжнародний валютний фонд виділив країнам світу рекордні $ 650 мільярдів у рамках загального розподілу спеціальних прав запозичення. З цієї суми Україна отримала без умов та зобов'язань $ 2,7 мільярда.

Читайте також: Вільна торгівля з США. Чи зможе Зеленський виконати обіцянку

Схожі новини

Популярне за добу

Популярне за тиждень