Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Лише вакциновані туристи: яка країна змінила правила в’їзду

  • 14.09.2021, 14:00
  • 515

Міністерство охорони здоров’я Чорногорії змінило правила в’їзду для туристів. У країну впускатимуть лише повністю вакцинованих іноземців

Видання RTCG пише, що для в’їзду в Чорногорію необхідно буде мати при собі сертифікат про повну вакцинацію проти коронавірусу, що була завершена не пізніше ніж за 14 днів.

Зазначається, що щеплення однієї дозою двокомпонентного препарату більше не визнаватиметься.

Нові правила діятимуть до 24 вересня з можливістю перегляду. Вони не поширюються на неповнолітніх.

Нещеплені мандрівники мають надавати негативний результат ПЛР-тесту на коронавірус, зробленого не раніше, ніж за 72 години до поїздки. Як альтернатива приймається експрес-тест на антиген, який зробили не раніше 48 годин до поїздки або довідка про перенесений Covid-19 (не менше, ніж за 14 днів з моменту одужання і не більше 180 днів).

Водночас влада Чорногорії запровадила низку обмежень і всередині країни. На весілля в банкетних залах або інші приватні урочистості можуть збиратися не більше 100 людей, і у всіх повинен бути або сертифікат про вакцинацію, або ПЛР, або експрес-тест, або довідка про перенесену хворобу.

Заходи на відкритому повітрі не є обмеженими у кількості людей, але всі гості та співробітники повинні мати при собі антиковідні документи. Те ж саме правило поширюється на дискотеки, ТРЦ та нічні клуби.

Читайте також: «Чипи випали в осад…»

Схожі новини