Рецепт запашної картоплі по-селянськи
- 14.09.2021, 20:35
- 4 864
Картопля по-селянськи в духовці, яка вдасться кожному
Рецептом ділиться Євген Клопотенко на своєму сайті.
ІНГРЕДІЄНТИ
- 500 г Картопля
- 4−5 зубчиків Часник
- 2−3 ст. л. Соняшникова олія
- 2−3 гілочки Чебрець
- за смаком Сіль та перець
КРОК 1
Ретельно помийте 500 г картоплі, шкірку не знімайте. Відваріть цілою до напівготовності, це займе приблизно 15−20 хвилин. Потім дістаньте картоплю з каструлі та обсушити паперовими рушниками.
КРОК 2
Розріжте кожну картоплину на 4 частини. У форму для запікання влийте 2−3 ст. л. соняшникової олії і викладіть часточки картоплі в 1 шар.
КРОК 3
Додайте до картоплі 4−5 зубчиків часнику. Можна їх не очищати, а просто приплюснути пласкою стороною леза ножа. Додайте сіль і мелений перець.
КРОК 4
Викладіть на картоплю 2−3 гілочки свіжого чебрецю. Якщо немає свіжого, сміливо використовуйте і сухий. Запікайте за температури 210 градусів у режимі гриля або конвекції протягом 10−15 хвилин.
Читайте також: Як приготувати деруни з Мангеттену