Передплатити Підтримати

Рецепт запашної картоплі по-селянськи

Картопля по-селянськи в духовці, яка вдасться кожному

Рецептом ділиться Євген Клопотенко на своєму сайті.

ІНГРЕДІЄНТИ

  • 500 г Картопля
  • 4−5 зубчиків Часник
  • 2−3 ст. л. Соняшникова олія
  • 2−3 гілочки Чебрець
  • за смаком Сіль та перець

КРОК 1

Ретельно помийте 500 г картоплі, шкірку не знімайте. Відваріть цілою до напівготовності, це займе приблизно 15−20 хвилин. Потім дістаньте картоплю з каструлі та обсушити паперовими рушниками.

КРОК 2

Розріжте кожну картоплину на 4 частини. У форму для запікання влийте 2−3 ст. л. соняшникової олії і викладіть часточки картоплі в 1 шар.

КРОК 3

Додайте до картоплі 4−5 зубчиків часнику. Можна їх не очищати, а просто приплюснути пласкою стороною леза ножа. Додайте сіль і мелений перець.

КРОК 4

Викладіть на картоплю 2−3 гілочки свіжого чебрецю. Якщо немає свіжого, сміливо використовуйте і сухий. Запікайте за температури 210 градусів у режимі гриля або конвекції протягом 10−15 хвилин.

Читайте також: Як приготувати деруни з Мангеттену