Передплата 2024 «Добрий господар»

СБУ: Моргенштерн не виступатиме в Україні

  • 13.09.2021, 19:35
  • 502

Правоохоронці пояснили, що їхня позиція ґрунтується на висновках лінгвістичної експертизи

Служба безпеки заборонила проведення в Україні концертів російського музиканта Алішера Валєєва, який виступає під псевдонімом Моргенштерн.

Про це Суспільному повідомили у пресслужбі СБУ.

«У квітні цього року за поданням СБУ російський співак Алішер Валєєв (Моргенштерн) включений у перелік осіб, які створюють загрозу нацбезпеці України. В рекомендаціях СБУ фігурують обидва прізвища репера: як Валєєв, так і Моргенштерн», — зазначили у Службі безпеки.

«Вона підтвердила, що в „творчості Моргенштерна“ пропагується культ насильства й жорстокості, поширення та вживання наркотичних засобів і психотропних речовин. Це створює передумови для конфліктних ситуацій щодо організаторів та учасників концерту за його участі», — йдеться у повідомленні.

Також у СБУ додали, що у вересні цього року додатково інформували відповідні органи України про заплановані Моргенштерном концерти на території України.

«Акцентовано на тому, що перебування особи в „списку Мінкульту“ автоматично забороняє будь-яку концертну діяльність на території України. Таким чином, будь-які гастролі Моргенштерна на території України — заборонені», — наголосили у пресслужбі.

Читайте також: Офіційно: закупівля ноутбуків учителям — схема відкатів

Схожі новини