Передплата 2024 «Добра кухня»

Сезон грибів: рецепт італійської пасти зі свіжими білими грибами

  • 12.09.2021, 19:45
  • 815

Грибний сезон в розпалі, а тому саме час на прекрасну італійську страву, зіркою якої є білі гриби. Італійці дуже їх полюбляють, проте в італійській кухні їх попередньо не відварюють перед смаженням, а відразу смажать

Інгредієнти (на 4 порції):

  • Тольятеле (або спагетті, або папарделле) — 400 г
  • Білі гриби — 500 г
  • Цибуля ріпчаста — 1 шт
  • Часник — 1 зубчик
  • Сіль та перець на смак
  • Вершки — 200 мл
  • Оливкова олія — 50 мл

Свіжі гриби протерти серветкою (бажано не мити, бо вони вбирають багато води), почистити. Якщо гриби все ж довелось промити, то варто викласти на паперовий рушник, щоб висохли.

Налити оливкову олію у сковороду, розігріти, кинути три зубчики часнику, розрізаних навпіл.

Часник обсмажити та викинути — так олія набуде необхідного аромату.

Дрібно нарізану цибулину обсмажити до золотистого кольору.

До цибулі додати нарізані гриби. Спочатку смажити на сильному вогні. Потім досмажити на середньому вогні до готовності.

Зварити пасту, як зазначено на упаковці. Злити воду (частину залишити про всяк випадок окремо) та додати трохи оливкової олії.

До грибів додати вершки, сіль, перець. Якщо підливка стала дуже густою, то її можна розбавити водою від пасти.

Викласти пасту на тарілки, полити підливкою з грибів.

На відміну від більшості рецептів, у цей варіант пасти не варто додавати сир, адже його активний смак може конкурувати з грибами.

Проте можна додати трохи петрушки.

Читайте також: Як і з чим приготувати болгарський перець

Схожі новини