Передплата 2024 ВЗ

У Самборі відкрили 25-ту пекарню популярної мережі “Ваш лаваш”

Ключовий принцип роботи закладу — лише свіжі смаколики, спечені на відкритій кухні за унікальним рецептом

Напередодні Дня народження міста у Самборі відкрили пекарню-кафе «Ваш лаваш» (вул. Сагайдачного, 8, що у самому центрі міста). Це уже 25-та пекарня популярної в Україні мережі, де поєднують народні традиції приготування хліба та новітні тенденції. «Фішка» пекарень — відкрита кухня, де можна спостерігати за процесом приготування здоби, та автентична грузинська пічка для випікання лавашів, декорована Петриківським розписом. Мережа пекарень «Ваш лаваш» — перша в Україні серед пекарень, яка отримала високу нагороду «Знак довіри».

Команда пекарні-кафе "Ваш Лаваш" у Самборі. Фото з приватного архіву пекарні
Команда пекарні-кафе "Ваш Лаваш" у Самборі. Фото з приватного архіву пекарні

Власниками пекарні-кафе у Самборі є подружжя львівських підприємців — Дмитро і Марія Козаки. Дмитро Козак розповів «ВЗ», що виношував ідею щодо відкриття закладу харчування кілька років, але саме пекарню вирішив відкрити спонтанно.

«Мріяв бути керівником великого ресторану, або керувати якимось напрямом у великій мережі, — продовжує розмову Дмитро. — Власник мережі пекарень, львівський бізнесмен, коуч з успішних перемовин Ігор Дулин запропонував мені відкрити свою пекарню. Довго не вагався, рішення ухвалив наступного дня після пропозиції. Дослідив ринок, склав бізнес-модель і вирішив: новій пекарні „Ваш лаваш“ бути саме у Самборі. Аналогів такої пекарні у Самборі немає».

Подружжя підприємців Козаків під час відкриття пекарні. Вони розвивають новоспечений бізнес і уже планують відкрити ще одну пекарню. Фото з приватного архіву пекарні
Подружжя підприємців Козаків під час відкриття пекарні. Вони розвивають новоспечений бізнес і уже планують відкрити ще одну пекарню. Фото з приватного архіву пекарні

Марія Козак, зокрема, займалася дизайном інтер’єру пекарні, аби зробити її затишною, як удома. Каже, традиційні кольори мережі — жовтий і гранатовий, який відображає гастрономічну гостинність Грузії. Традиційно на стіні — панно із зображенням гірського грузинського села, де випікають лаваші — національний смаколик. Марія Козак вирішила додати у панно власний креативний штрих — церкву.

«Гасло мережі «Ваш лаваш» — «Без солі не смачно, без хліба не ситно». Ми цілком дотримуємося цього правила і працюємо для того, щоб смачно нагодувати усіх. У нас продають 48 видів випічки, серед яких традиційні для пекарні «Ваш лаваш» лаваші з різними смаками і начинками, — розповідає Дмитро Козак. — Це класичний грузинський лаваш, листовий, зі сиром, часником, сванський. — Для кожного гурмана — свій лаваш! Щодня готуємо іншу випічку, аби наші гості смакували різні види. Є солона та солодка випічка, запашна кава. Також є спеціальна здоба для жінок, які займаються фітнесом — зі шпинатною начинкою. У кафе можна смачно пообідати стравами української кухні. Також у нас готують гамбургери, бургери на будь-який смак. Серед ключових принципів роботи — пекарі ретельно стежать за рецептурою здоби, яка є по всій мережі. Особливу увагу приділяємо якості продукції, тож не використовуємо напівфабрикати та уважно стежимо за інгредієнтами. Особливою перевагою проєкту є відкрита кухня, де можна спостерігати весь процес приготування випічки. Які плани на майбутнє? Працюватиму з дружиною над тим, щоб у майбутньому відкрити ще одну пекарню-кафе «Ваш лаваш».

Схожі новини