Передплата 2024 «Добрий господар»

Україна проведе навчання, у яких візьмуть участь 15 країн

  • 10.09.2021, 15:55
  • 473

У військових навчаннях «Об’єднані зусилля» візьмуть участь 15 країн

Під час навчання учасники відпрацюють управління угрупованнями військ під час ведення операції сил оборони. В основу практичних дій поклали виконання спільних завдань підрозділами ЗСУ та держав-партнерів і членів НАТО, повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

«До проведення стратегічного командно-штабного навчання для спільного виконання навчально-бойових завдань будуть залучені військові підрозділи 15 країн, серед них 11 країн-членів НАТО та чотири країни-партнери. Крім того, від Північноатлантичного альянсу, а саме зі Стратегічного командування НАТО з операцій, планується участь групи експертів. Особливістю СКШН є його підготовка за стандартами НАТО, із залученням іноземних представників», — розповів генерал-лейтенант Валерій Залужний.

Проведення стратегічних командно-штабних навчань спланували в три етапи. На першому та другому відпрацюють питання управління силами оборони держави під час відсічі збройної агресії.

На третьому етапі відпрацюють елементи управління угрупованнями військ під час ведення операцій із застосуванням багатонаціональних підрозділів зі складу збройних сил держав-партнерів та членів НАТО.

У навчанні візьмуть участь до 12,5 тис. осіб та понад 600 одиниць озброєння і військової техніки. Залучать до 85 одиниць танків, бойових броньованих машин — до 420, ракетних та артилерійських систем — до 50, бойових кораблів — до 20, вертольотів — до 30 одиниць

Читайте також: Голосування в Раді за статус союзника США поза НАТО — забавне й жалюгідне

Схожі новини