Передплата 2024 «Добра кухня»

У МОЗ назвали три варіанти розвитку подій із коронавірусом

  • 10.09.2021, 12:55
  • 589

Ляшко: три сценарії розвитку пандемії в Україні

Міністерство охорони здоров’я розглядає три сценарії розвитку епідемії COVID-19 та готує план дій на випадок кожного з них, передає Суспільне.

Про це під час години запитань до уряду повідомив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

«Сьогодні у нас є чітке розуміння трьох сценаріїв перебігу хвороби: оптимістичний, помірний та песимістичний», — зазначив міністр.

За його словами, у разі песимістичного сценарію потреба у лікарняних ліжках в Україні складе 70 378 ліжок, з яких 49 265 потребуватимуть підключення до кисню.

«Ми маємо кількість ліжок, яка повністю забезпечує цю потребу, але ми розуміємо, що коли буде пікове навантаження, зросте кількість коштів, які повинні надходити до закладів охорони здоров’я», — зауважив посадовець.

За словами Ляшка, нині міністерство має необхідні кошти, які вдалося зекономити під час зниження рівня захворюваності влітку.

«У літній період ми бачили спад захворюваності, що дозволило нам поділити лікарні на кілька хвиль — першу, другу та резервну, для того, щоб оптимально використовувати ресурс в разі, коли буде збільшення захворюваності на COVID-19», — сказав він.

Як пояснив міністр, на кошти МОЗ здійснило закупівлю машин для екстреної медичної допомоги, придбало 24 ангіографи для регіональних лікарень, а також препаратів для лікування COVID-19 — тоцилізумабу та ремдесивіру.

«Система охорони здоров’я готується до потенційного зростання (захворюваності — ред.), але закликаю всіх виконати свою соціальну місію та зробити щеплення проти COVID-19», — наголосив Ляшко.

Читайте також: «Чипи випали в осад…»

Схожі новини