Рецепт особливих в’ялених помідорів
- 09.09.2021, 19:55
- 2 832
Яким чином в’ялити помідори так, аби їхній смак був насиченішим
Рецепт повідомляє 24 канал.
Найкращий сорт помідорів для в'ялення — сливки або чумак. Вони мають м'ясисті стінки та мало насіння. Ми підготували для вас два варіанти в'ялення помідорів: швидкий — в духовці, природній — вдома на сонці. Обирайте той варіант, який вам зручніший та готуйте смачну закуску з помідорів на зиму разом з нами.
Інгредієнти:
— 1 кг помідорів;
— 15 г свіжого базиліку;
— 3 зубчики часнику;
— 1 ч. л. сухих італійських трав;
— 2 ч. л. цукру;
— 1 ч. л. солі;
— оливкова олія на ваш смак.
Приготування:
Для бланшування помідорів зробіть надріз ножем та залийте їх окропом. Залишіть помідори в окропі на 1 хвилину, далі вийміть їх та помістіть в крижану воду.
Важливо! Шкірку з помідорів не потрібно знімати, але без неї вони виходять м'якішими. Тому цей процес на ваш розсуд.
- Розріжте помідори на чотири частини та видаліть насіння.
- Зубчики часнику натріть на дрібній тертці та змішайте з сумішшю італійських трав. Додайте сіль та цукор і перемішайте.
- Влийте трішки оливкової олії і знову перемішайте.
- У приготований маринад додайте помідори та ретельно вимішайте руками.
Перший варіант. Викладіть помідори на деко з дірочками або на силіконовий коврик та відправте сушитися в духовку при 120 градусах. Процес займе 4 — 5 годин.
Другий варіант. Також можна сушити їх на сонці. В цьому варіанті накрийте їх марлею, щоб вона вбирала зайву вологу. Через добу переверніть помідори на іншу сторону, залишіть ще на добу.
- Готові в'ялені помідори потрібно скласти в маленькі баночки, переклавши свіжими листочками базиліку, дрібно нарізаним часником.
- Залийте помідори оливковою олією — вона має повністю їх покривати.
- Закрийте банку кришкою і зберігайте в холодильнику.
В'ялені помідори готові. Смачного!
Читайте також: Чері — червоні намистинки в ажурному листі