Передплатити Підтримати

Рецепт особливих в’ялених помідорів

Яким чином в’ялити помідори так, аби їхній смак був насиченішим

Рецепт повідомляє 24 канал.

Найкращий сорт помідорів для в'ялення — сливки або чумак. Вони мають м'ясисті стінки та мало насіння. Ми підготували для вас два варіанти в'ялення помідорів: швидкий — в духовці, природній — вдома на сонці. Обирайте той варіант, який вам зручніший та готуйте смачну закуску з помідорів на зиму разом з нами.

Інгредієнти:

— 1 кг помідорів;

— 15 г свіжого базиліку;

— 3 зубчики часнику;

— 1 ч. л. сухих італійських трав;

— 2 ч. л. цукру;

— 1 ч. л. солі;

— оливкова олія на ваш смак.

Приготування:

Для бланшування помідорів зробіть надріз ножем та залийте їх окропом. Залишіть помідори в окропі на 1 хвилину, далі вийміть їх та помістіть в крижану воду.

Важливо! Шкірку з помідорів не потрібно знімати, але без неї вони виходять м'якішими. Тому цей процес на ваш розсуд.

  1. Розріжте помідори на чотири частини та видаліть насіння.
  1. Зубчики часнику натріть на дрібній тертці та змішайте з сумішшю італійських трав. Додайте сіль та цукор і перемішайте.
  1. Влийте трішки оливкової олії і знову перемішайте.
  1. У приготований маринад додайте помідори та ретельно вимішайте руками.

Перший варіант. Викладіть помідори на деко з дірочками або на силіконовий коврик та відправте сушитися в духовку при 120 градусах. Процес займе 4 — 5 годин.

Другий варіант. Також можна сушити їх на сонці. В цьому варіанті накрийте їх марлею, щоб вона вбирала зайву вологу. Через добу переверніть помідори на іншу сторону, залишіть ще на добу.

  1. Готові в'ялені помідори потрібно скласти в маленькі баночки, переклавши свіжими листочками базиліку, дрібно нарізаним часником.
  1. Залийте помідори оливковою олією — вона має повністю їх покривати.
  1. Закрийте банку кришкою і зберігайте в холодильнику.

В'ялені помідори готові. Смачного!

Читайте також: Чері — червоні намистинки в ажурному листі