Передплата 2024 ВЗ

Путін не поїде на Генасамблею ООН і не зустрінеться із Зеленським

  • 09.09.2021, 18:55
  • 597

Зустрічі із Зеленським не буде

Російський президент Володимир Путін не братиме участі у цьогорічній сесії Генасамблеї ООН. Про це повідомив його речник Дмитро Пєсков, якого цитує російський «Интерфакс.

«Президент не планує цього року брати участі у Генасамблеї», — відповів Пєсков.

Російську делегацію очолить глава МЗС Р Ф Сергій Лавров.

Своєю чергою, експосол України у США Валерій Чалий допустив, що Зеленський може зустрітися з главою Кремля на цій сесії: «Але якщо там буде, що поки невідомо, президент Росії, у нього вибори буквально в ці дні — все може бути. Може бути якийсь перетин, який, я б сказав, не дуже доречно в такому форматі насправді, але міркування можуть бути».

Раніше речник Володимира Зеленського Сергій Никифоров заявив, що президент України готовий зустрітися з Володимиром Путіним у будь-який момент. Сам Путін заявляв, що готовий зустрітися з Зеленським, якщо той приїде до Москви.

За інформацією, опублікованою на сайті ООН, загальні дебати 76-ї сесії Генасамблеї Організації Об’єднаних Націй відбудуться 21−27 вересня.

Читайте також: Журналісти не мають права замовчувати «вагнергейт», бо це зрада української армії — Ірина Геращенко з трибуни Верховної Ради

Схожі новини