Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У Львівському університеті студентів уже почали відправляти на карантин

  • 09.09.2021, 18:35
  • 2 860

Одна із груп біологічного факультету пішла на карантин через коронавірус у студента

Група студентів біологічного факультету ЛНУ перейшла на дистанційне навчання через підтверджений коронавірус в одного зі студентів. У деканаті підтвердили цю інформацію та уточнили, що на самоізоляцію з 8 вересня скерували першу групу 4 курсу. Вони будуть навчатися дистанційно протягом 2 тижнів, передає 24 канал.

У постанові головного санітарного лікаря України мовиться, що студенти, школярі та дошкільнята повинні переходити на дистанційне навчання, якщо хтось з групи чи класу захворіє на коронавірус. Конкретних термінів самоізоляції у постанові не зазначили, однак зазвичай мовиться про 2 тижні.

Більшість університетів мають алгоритми дій у подібних випадках. Зокрема, згідно з алгоритмом ЛНУ, якщо в одного зі студентів є ознаки ГРВІ, його ізолюють. Інші ж студенти повинні постійно перебувати у масках. Хворий з ознаками ГРВІ може звернутися в медпункт університету та до свого сімейного лікаря.

Групу обов'язково скеровують на самоізоляцію, якщо коронавірус у хворого підтвердять. Однак її можуть ізолювати й раніше — при перших ознаках ГРВІ у студента та до отримання ним результатів аналізів. У пресслужбі ЛНУ зауважили, що кожен факультет ухвалює такі рішення самостійно, згідно з алгоритмом.

Читайте також: За якої умови навчальні заклади повернуться на «дистанційку»

Схожі новини