Передплата 2024 ВЗ

Чи несе власник сторінки у Facebook відповідальність за коментарі?

  • 09.09.2021, 20:35
  • 745

У ЄСПЛ заявили, що власник аккаунта в Facebook несе відповідальність не тільки за контент, який розміщує сам, але і за коментарі, які інші користувачі залишають на його сторінці

У Франції місцевого депутата і кандидат на вибори в парламент засудили за розпалювання ворожнечі.

Виявилось, що чоловік не видалив коментарі третіх осіб з мовою ненависті щодо мусульман під своїм постом у Facebook. Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на відповідне рішення на сайті суду.

Зазначимо, що суддя Європейського суду з прав людини Ганна Юдківська у своєму дописі у Facebook наголосила, що суд вперше вказав, що власник аккаунта має особливі обов'язки контролю і пильності, зокрема, якщо вирішує зробити свій аккаунт публічним, адже це дає потенційно можливість для мови ворожнечі у коментарях.

Крім того, чоловік не міг не знати, що його допис, швидше за все, приверне коментарі політичного характеру, які повинні були відслідковуватися ним ще ретельніше.

«З таким висновком не погодилась одна суддя, на думку якої застосування „похідної“ відповідальності власника аккаунту в Facebook є загрозою для свободи слова, насамперед у випадку публічних осіб з дуже великою кількістю „друзів“. Висновок про відсутність порушення статті 10 Конвенції покладає на власника аккаунту важкий обов’язок контролю і здатний перетворити його на цензор слів, написаних на його стіні», — написала Юдківська.

Читайте також: У СБУ викрили російських агентів, які закликали у соцмережах до захоплення влади

Схожі новини