Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Що Юлія Тимошенко назвала "сучасним геноцидом"?

  • 09.09.2021, 13:35
  • 589

Сучасний геноцид: Тимошенко так висловилась про вартість газу

Формування у 2020 році тарифів за газ для «Теплокомуненерго» з вартістю енергоносія 5 грн за 1 куб. м. призвело до зростання тарифів, які виявилися для багатьох громадян непідйомними, а також до заборгованості населення за газ на десятки мільярдів гривень. Про це заявила лідерка фракції «Батьківщина» у Верховній Раді Юлія Тимошенко під час блокування політичною силою трибуни парламенту, передає Главком.

Тимошенко додала, що цього року вартість газу зросте ще майже у 1,5 раза. При цьому кількість домогосподарств, що отримують житлові субсидії, скоротилася з 7 млн до близько 2,5 млн.

«Це означає, що у людей забрали субсидії, а тепло коштуватиме в півтора рази дорожче», — обурилася Тимошенко.

Політикиня закликала колег підтримати законопроєкт депутатів від «Батьківщини» № 6011, яким планується спрямувати кошти, отримані в рамках програми співробітництва з МВФ, для виплати пільг і житлових субсидій громадянам на оплату житлово-комунальних послуг.

«Ми вимагаємо, щоб завтра прем’єр-міністр України доповідав з трибуни, відповідав на питання, що відбувається з геноцидом українців щодо тарифів», — підсумувала лідерка «Батьківщини».

Читайте також: Оприлюднено рейтинг роботи лідерів фракцій Верховної Ради — КВУ

Схожі новини