Передплата 2024 «Добра кухня»

Журналісти не мають права замовчувати «вагнергейт», бо це зрада української армії – Ірина Геращенко з трибуни Верховної Ради

  • 09.09.2021, 11:00
  • 583

Офіс Зеленського тисне на медіа, щоб вони замовчували розслідування CNN про «вагнергейт»

Про це з трибуни Верховної Ради заявила співголова фракції «Європейська Солідарність» Ірина Геращенко. Вона наголосила, що «вагнергейт» — це зрада українських розвідників і армії, яка захищає незалежність нашої держави.

Фото: РАДА
Фото: РАДА

«Після резонансного матеріалу CNN Банкова вже заявила, що CNN бреше. Очевидно, що правду говорять тільки пригодовані шашликами олігархічні телеканали, які розповідають країні і світові про найвеличнішого лідера сучасності, який і зрадив спецоперацію наших спецслужб, яка мала увійти в золотий фонд української спецслужби. Я нагадаю, що серійні вбивці, причетні до збиття МН17, до вбивств на Донбасі і в Сирії, були заманені унікальною спецоперацією, яка проводилась українською розвідкою разом з нашими партнерами по НАТО і зірвалася в останній момент», — зазначила Геращенко.

Фото: РАДА
Фото: РАДА

«Явку з повинною Зеленський дав так само на олігархічному телеканалі, де зізнався, що це він розповів правду про цю спецоперацію Лукашенку-Путіну», — нагадала Ірина Геращенко.

«Якщо CNN говорить неправду, то чому Банкова не подає до суду? Я хочу нагадати, що коли ВВС дали неправдиву фейкову інформацію про зустріч Порошенка і Трампа, Порошенко виграв у ВВС в суді, а гроші передав у фонд „Повернись живим“ на реабілітацію наших військових», — зауважила співголова фракції.

Вона також звернула увагу на те, що журналіст CNN, який зробив розслідування про «вагнергейт», у квітні цього року їздив із Зеленським на передову, а сьогодні Банкова називає його «агентом ФСБ».

«Коли Банкова говорить про те, що CNN розповсюджує брехню і неправду, і звинувачує у співпраці з ФСБ, то я нагадаю, що Зеленський з цим журналістом CNN був на передовій, на першій лінії зіткнення. Так це виходить, що Зеленський повіз агентів ФСБ на першу лінію зіткнення, щоб вони там зняли інформацію про наших військових?», — дивується Геращенко.

«Я була журналістом і пішла з журналістики, коли з Банкової почали приходити темники з двома фразами. Перша — „тема важная и актуальная“. Там говорити хороше про Банкову. І друга — „просьба игнорировать“. Тобто мовчати про опозицію. Так от зараз темники повернулися. Я подивилась моніторинг вчорашніх новин. Жодної інформації про розслідування CNN там немає. Я хочу апелювати до журналістів. Ви можете любити чи не любити Порошенка чи Зеленського. Але ви зобов’язані шанувати українську армію, яка гарантує нашу незалежність і ваше право працювати в незалежній країні. І сьогодні, коли зрадили українську армію на Банковій, ви як журналісти не маєте права замовчувати цю зраду», — вернулася Геращенко до ЗМІ.

«Ми чекаємо розслідування Bellingcat. І я сподіваюся, що його українські медіа помітять. Ми знаємо, що за 200 доларів можна зняти інформацію про ДТП „слуг“. Цікаво, скільки заплатила Банкова і платить сьогодні олігархічним каналам, щоб вони не помічали зраду української армії», — зауважує Ірина Геращенко.

«Європейська Солідарність» і всі люди, які в першу чергу не з Зеленським воюють, а відстоюють право української армії захищати країну і нашу незалежність, будуть захищати сьогодні наші спецслужби", — резюмує Ірина Геращенко.

Читайте також: Депутати «ЄС» відвідали політв"язнів Банкової

Схожі новини