Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Стало відомо, коли запрацює "Північний потік-2"

  • 09.09.2021, 10:15
  • 457

ЗМІ назвали місяць, коли почне працювати "Північний потік-2"

Російський газовий монополіст «Газпром» планує доправити перші обсяги природного газу до Німеччини за допомогою газогону «Північний потік-2» вже наступного місяця.

Про це повідомляє Bloomberg із посиланням на джерела, ознайомлені із планами «Газпрому».

«Російський газовий гігант хоче почати транспортування палива першою ниткою газопроводу „Північний потік-2“ в Німеччину з 1 жовтня», — йдеться у повідомленні.

Як зазначає видання, при цьому фактичні терміни постачання газу залежатимуть від рішення німецького регулятора.

«Довгоочікуваний газопровід може дещо полегшити долю європейських газових ринків, що зіткнулися з обмеженням поставок перед початком зими за вже рекордних цін. Це також перемога для канцлера Німеччини Ангели Меркель, яка підтримувала проєкт протягом 10 років, попри опір ключових союзників, таких як США», — пише Bloomberg.

За даними джерел видання, «Газпром» націлений на початок повноцінного постачання газу обома нитками газогону, який простягається через дно Балтійського моря, до 1 грудня. Компанія вже заявляла, що в цьому році трубопроводом може пройти 5,6 мільярда кубометрів палива.

При цьому «Північний потік-2» все ще потребує технічної сертифікації та страхування, чого може бути важко досягнути через санкції США, запроваджені минулого року. Оператору також необхідний попередній дозвіл німецького регулятора, який наразі розглядає заявку від компанії-оператора газогону на отримання статусу незалежного оператора системи транспорту газу.

Читайте також: Відсіч Росії: ритуал чи пріоритет для ЄС?

Схожі новини