Передплата 2024 ВЗ

Рада ухвалила одночасний перехід права на землю і нерухомість: як це працюватиме

  • 08.09.2021, 18:15
  • 761

Тепер право на земельну ділянку, де розташована нерухомість, переходитиме до нового власника разом з правом на нерухомість

Верховна Рада на засіданні в середу, 8 вересня, ухвалила закон щодо одночасного переходу прав на земельну ділянку у зв'язку з переходом прав на об'єкт нерухомого майна, який на ній розташовано. За документ проголосував 301 народний депутат.

Як повідомила прес-служба парламенту, закон усуває прогалини у правовому регулюванні питань, пов'язаних з оформленням та переходом прав на земельну ділянку у разі набуття права власності на нерухоме майно (житловий будинок, будівлю або споруду), що розміщені на ній.

Так, закон встановлює обов'язковість одночасного оформлення прав на земельну ділянку у зв'язку з переходом прав на об'єкт нерухомого майна (житловий будинок, будівлю або споруду), який на ній розташовано, а також зворотний порядок одночасного переходу прав на нерухоме майно у разі переходу прав на земельну ділянку, на якій розташовано вказане нерухоме майно.

Водночас нове правило не поширюється на операції з купівлі-продажу квартир в багатоквартирних будинках, а також не стосується земельних ділянок, які перебувають у державній та комунальній власності.

Закон також вносить відповідні зміни до статті 120 Земельного кодексу, статті 377 Цивільного кодексу і статті 7 закону ««Про оренду землі».

Читайте також: Рада ухвалила закон про криптовалюту: що це означає

Схожі новини