Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У першому в Україні парку сучасної скульптури відкриють нову експозицію

Серед експонатів - роботи з художнього скла професора Андрія Бокотея

12 вересня, у першому в Україні парку сучасної скульптури, що у селі Стрілки відкриють нову експозицію. Серед унікальних експонатів — роботи учасників першого українського фестивалю скульптури Kyiv Sculpture Project, що проходив у Київському ботанічному саду у 2012 році. Це скульптури Жанни Кадирової, Степана Рябченка та українсько-ізраїльської групи GREVIS. Про це повідомила для «ВЗ» кураторка соціального проєкту Катерина Тейлор.

«Відкриємо новий простір PARK3020 з серією робіт скульптора Олександра Сухоліта, — каже Катерина. — У них архаїка бронзи поєднана з монументальністю каміння, а скульптор постає як філософ, що одухотворяє матерію, крізь власне сприйняття наділяючи її новими сенсами. Також представимо роботи з художнього скла, створені професором, академіком Національної академії мистецтв України Андрієм Бокотеєм спеціально для парку, і роботи французько-словацького художника Яна Зорічака, що також працює зі склом та створює скульптури з використанням оптичних ілюзій».

Одна зі скульптур парку
Одна зі скульптур парку

За її словами, сьогодні у скульптурному парку презентують роботи Назара Білика, Анни Звягінцевої, Олексія Золотарьова, Антона Логова, Анни Надуди, Богдана Томашевського та інших українських художників та скульпторів.

«Лише за рік скульптурний парк у Стрілках став важливою станцією для українських художників на шляху побудови кар’єри в галузі мистецтва в публічному просторі. — наголосила Катерина Тейлор. — Це не просто ландшафт, у якому розташовані скульптури. Це трамплін можливостей для українських художників. Саме тут можуть бути реалізовані найсміливіші і масштабні авторські ідеї».

Читайте також: День у стилі «вестерн», ніч у геокуполі

Схожі новини